wijzijnerwegvan
in week 36...

Het is inmiddels september en langzaam verlaat de zinderende augustushitte ons en wordt het, in ieder geval 's nachts, aangenaam fris.
De netbook van Mieke begint kuren te vertonen! Als we de vaste schijf controleren, levert dat een hele lijst aan fouten op, en als we enkele dagen later nog eens de controle uitvoeren worden opnieuw onleesbare stukken gevonden! In ieder geval tijd voor een uitgebreide back-up!
De camping krijgt dit jaar wifi, zo hebben we al eerder gehoord van Nadine, de beheerster. En deze week zien we tot ons genoegen dat er her en der palen worden opgericht, waaraan allerlei apparatuur wordt gemonteerd. Op woensdagmiddag hebben we ineens internet op de camping! Wat een luxe! Helaas duurt het feestje slechts een middag. Het is een test, zo blijkt. En alles werkt. Maar ambtelijk gezien moet het laatste kabeltje getrokken worden door de officiële kabeltrekker. En helaas heeft die juist enkele weken vakantie genomen...
Op donderdag rijden we een dagje naar Montpezat de Quercy, vroeger een ommuurd stadje. We vinden er enkele mooie, oude pleintjes en steegjes, en de Collégiale Saint Martin kerk. Deze kerk uit de 14e eeuw werd gebouwd door de steenrijke kardinaal Pierre des Prés als grafmonument voor zichzelf en beschikt over een aantal bijzondere religieuze kunstvoorwerpen, waaronder een Vlaams tapijt van zeker 80 meter met taferelen uit het leven van de heilige Martin. We verbazen ons over het feit dat men een wandkleed van meer dan 500 jaar oud in een vochtige kerk laat hangen!
Wanneer we ons vrijdagavond op het tourist office vervoegen voor wat informatie - iets wat je niet vaak genoeg kunt doen, zo is onze ervaring - vinden we een kunstenaar en zijn werken. Enkele tafels zijn beladen met drankjes en hapjes, en ons is al snel duidelijk dat we een tentoonstellingsopening treffen! Dit wordt bevestigd door de kunstschilder ( Jypc ) met wie we in gesprek raken; het wachten is nog op de officiële opening van de vernissage door de burgemeester, over drie kwartier, daarna wordt er gegeten en gedronken. En we worden van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen!
Zaterdag is er in en rondom de uitgestrekte evenementenhal een presentatie van alle verenigingen die in Caussade een rol spelen, op zoek naar nieuwe leden. Dat loopt van het historisch genootschap tot het rode kruis, van de atletiekvereniging tot de scrabbleclub en van de modelbootbouwers tot de dansschool. Een mooie dwarsdoorsnede van de inwoners van een stadje. Sommige deelnemers behoren zichtbaar tot meerdere verenigingen; we zien een judoka rondspringen in de dansdemonstratie. Er is vast ook wel een scrabbelende fotograaf en een dartende boogschutter die periodiek ook het naaikransje frequenteert. Wij laten alle aanbiedingen maar langs ons heen gaan, vandaag.



>Home>