wijzijnerwegvan
in week 34...

Op maandagochtend bezoeken we vaak de bibliotheek van Caussade. Nu, tijdens de schoolvakanties, is het er nooit druk, en ze hebben wifi, een voor ons noodzakelijke voorziening aangezien onze camping vooralsnog blijft steken in goede bedoelingen aangaande verbindingen met het internet. De bibliothecarissen kennen ons al snel en houden zelfs het enige tafeltje, van waaruit een stroomaansluiting te bereiken is, voor ons vrij.
Saint Antonin Noble Val is het enige plaatsje dat wij bezochten wiens naam uit vier woorden bestaat! In de oude, smalle straatjes van het middeleeuwse stadje treffen we veel toeristen en de langs het oord stromende Aveyron rivier wordt veelvuldig gefrequenteerd door kano's. De meeste ervan zijn uitgerust met een grote waterdichte ton om camera's, kampeerspullen of sigaretten droog te houden, wat óf veel zegt over het gebrek aan ervaring van de vaargasten óf over de woestheid van de in de rivier aanwezige stroomversnellingen. We dwalen door het stadje en genieten een wijle van de kleurrijke patronen die het zonlicht door de gebrandschilderde ramen van de Saint Antonin kerk op het interieur tovert.
Op donderdag is er muziek op het plein, en natuurlijk gaan wij daarheen. Les Frangins blijkt meer een dans- en amusementsorkest te zijn en welbekend bij de Caussadais. Er is een dansvloer en veel van de aanwezigen hebben klapstoeltjes meegebracht, waar overigens slechts incidenteel gebruik van wordt gemaakt; de wals volgt op de foxtrot en vervolgens een quickstep en het gros van de bezoekers zwiert enthousiast over de plankieren. Wij houden het na een half uurtje verder voor gezien.
Op zaterdag treedt op dezelfde locatie de groep In Extremis voor het voetlicht en deze coverband past beter in ons straatje. Al zien we enkele deelnemers van donderdagavond een voorzichtige foxtrot inzetten op een nummer van Queen...
Al dagenlang is er een kermis opgezet op een nabij gelegen plein, en vanavond blijkt die te zijn geopend! Ook op zondag kunnen we genieten van botsauto, mallemolen, glijbanen, ballen gooien en eendjes vangen. En hoewel we deze kunsten met plezier aan anderen overlaten, mogen we er graag even verwijlen. Met om tien uur 's avonds een groots vuurwerk wordt weer een kleurrijke week afgesloten.


>Home>