wijzijnerwegvan
in week 33... 9 jaar onderweg!

Jan is toe aan de kapper en na een uitgebreid marktonderzoek naar de coiffures in het stadje kiezen we voor 'Coiffure Modern', pal in het oude centrum. Verlicht in meer dan één betekenis verlaat hij een half uurtje later deze nering.
Het is Maria Hemelvaart als we op donderdag naar het middeleeuwse dorp Bruniquel rijden. In Frankrijk is dat een nationale feestdag, en iedereen is vrij.
En dat is te merken; het is razend druk en langs de smalle toegangsweggetjes staan overal auto's geparkeerd. Middenin het dorp zijn alle wegen afgesloten voor een groot eetfestijn en we zien de burgemeester, gehuld in een fraai jachtkostuum, gehaast trachten een vastgereden auto met caravan in goede banen te leiden.
We bekijken de oude en eerbiedwaardige kerk en klimmen dan door de smalle straatjes naar het kasteel, waar we genieten van het fraaie uitzicht over het dal van de Aveyron rivier. We zoeken de rust van de kasteeltuinen op om onze lunch te nuttigen en dalen daarna af naar de oude, ondergronds uitgegraven wasplaats waar slechts decennia eerder de vrouwen hun was schoon sloegen.
Die avond vindt in het kader van het festival Rendez-vous Musicaux een optreden plaats van het Eléanor Quintet dat met klassieke instrumenten covers van de Beatles ten gehore brengt, een luisterwaardige voorstelling. Vooral als de musici zich met de akoestische gitaar onder het publiek begeven voor een toegift. Je zou nog een lp van de Beatles gaan aanschaffen...
Vrijdag 16 augustus is voor ons een bijzondere dag; we zijn dan al negen jaren onderweg! Wie toen ook gedacht had dat we zo lang zouden blijven reizen, wij in ieder geval niet! Tijd voor een feestje. En taart! Na een bezoek aan elke warme bakker van Caussadevalt de keuze definitief op de verrukkelijke forêt noir. Op naar het tiende jaar!
En in het naast de camping gelegen Parc de la Lère treffen we tussen de grazende ganzen pardoes een bever aan!


>Home>