wijzijnerwegvan
in week 14...

We vieren Tweede Paasdag met een gezellige familiebrunch en daarna hebben we nog enkele zaken om te regelen en aan te schaffen. Één van de winkels die we bezoeken is de EKO-Plaza; biologische en ecologische verantwoorde producten zijn blijkbaar ondanks de wankele economie booming business!
En dan is het eindelijk zover. Op donderdag koppelen we de caravan aan en rijden zuidwaarts, op zoek naar zon en warmte!
Onze eerste stop is in Jaulny, in Frankrijk. De camping valt op door het totaal ontbreken van enige verlichting; één van de weinige keren in ons kamperend bestaan dat een zaklamp echt onontbeerlijk is! En in Jaulny woont duidelijk een brievenbuskunstenaar; bijna elke poststukontvanger die we zien is voorzien van vrolijke en kleurrijke taferelen, verhalend over de familie des huizes; hier houden ze kennelijk van honden, op nummer drie wonen twee lollige katten en een kanarie, en die meneer van het hoekhuis, die bezit een bootje.
Na één overnachting in Jaulny rijden we alweer verder zuidwaarts, naar Beaune, in het Bourgondische hart van Frankrijk. Op zoek naar de zon. Daar vallen we in ieder geval met onze neus in het licht; 's nachts vormen de meest bijzondere gebouwen van de stad het decor voor een sprankelende lichtshow! Dik ingepakt met handschoenen, jassen en dassen volgen we het lichtend pad en bezien de betoverend mooie taferelen.
Als we de volgende ochtend bij daglicht de stad bekijken valt de magie weg en het bezoek een beetje tegen. Totdat we in de Notre Dame basiliek de schitterend geweven 15e eeuwse wandkleden van Tournai over het leven van Maria ontwaren. Wow.
De volgende dag reizen we verder naar Les Pradeaux. Daarmee hebben we een kleine duizend kilometer zuidwaarts gereisd, en als we 's middags arriveren wijst de thermometer 12 graden aan...

>Home>