wijzijnerwegvan
in week 12...

Al weken wandelen we bijna dagelijks wel even over de Neterselse heide, en deze week komt het er eindelijk van! Terwijl we druk kletsend over de bemodderde bospaden struinen, kondigt een luid gekraak in het struikgewas de vlucht al aan: een ree vliedt door de struiken van ons weg. Vijf tellen later gevolgd door een tweede! Altijd weer verrassend hoe ze op hun ranke, breekbaar ogende pootjes over dit woeste, oneven, met struiken, gaten, voren, dood hout en andere obstakels bezaaid terrein zo hard kunnen rennen. Onze dag is in ieder geval weer goed!
De auto wordt deze week goedgekeurd en daarmee zijn we technisch weer helemaal reisvaardig. Ook een bezoek aan de kapper hoort bij de voorbereidingen, en Jan krijgt een bril aangemeten. Voor in de auto, zo houdt hij zich voor.
We gaan nog eens naar het museum voor moderne kunst De Pont in Tilburg, waar we dit keer de kleurrijke, monumentale schilderstukken van Katharina Grosse vinden. De grote zaal is gevuld met gigantische ballonnen in allerlei kleuren, formaten en posities, met een buitengewoon verwarrende titel 'Two Younger Women Come In And Pull Out A Table', ook van haar hand. Zoals gebruikelijk maken we ook een wandeling door de bijzondere binnentuin, maar dit keer samen met stadsbioloog Gert Brunink, die ons door een ware winterse wildernis voert. We vernemen dat de Japanse tuinman de gaarde op boeddhistische wijze onderhoudt, meer volgen dan leiden. En zelfs de wilde konijnen weten de weg te vinden naar het museum! Ze komen per spoor! De spoorweg vormt namelijk een wildroute dwars door de stad.
Op zaterdag treedt theatergroep KROV weer eens voor het voetlicht met een voorstelling waar ze jaren her een internationaal succes mee scoorde: Oud Zweet. Zes mensen ontmoeten elkaar op de dansvloer, wat resulteert in absurde, dynamische taferelen en - voornamelijk - monologen. Een welbestede avond, wat niets te maken heeft met het feit dat vrienden van ons zowel vóór als achter de schermen hun steentje bijdragen.
We schaffen alvast de nieuwe campinggids aan, en krijgen daarbij een tweede boekenweekgeschenk van de hand van Kees van Kooten. En bevinden we ons in Nederland, dan gaan wij daar natuurlijk spoorslags een dagje gratis mee treinen. Altijd leuk. We besluiten tot een dagje Leiden.
Op zondag staan we al vroeg in de ijskoude wind weg te waaien op station Tilburg Universiteit; voldoende reden om de eerste de beste treincoupé in te stappen: binnen is binnen! De Sprinter voert ons naar Utrecht, waar we een verbinding vinden met Leiden. Zoals in bijna elke studentenstad is het leven in Leiden druk, vol vreemde wendingen, onverwachte vergezichten, mallotige taferelen en fietsen. Bovendien is het een zeer nuttige stad: Jan koopt er zomaar zes paar sokken!

>Home>