wijzijnerwegvan
in week 09...

Maxima noemt zoiets 'een beetje dom'; ikzelf gebruik wat minder verhullende eufemismen als we naar Bladel rijden om wat geld te pinnen en daar tot de ontdekking komen dat portemonnee en dus ook pinpas zich nog in de caravan in Netersel bevinden.
De bodem van koelkast en diepvries zijn welhaast in zicht - heerlijk gegeten de afgelopen week - als we het witgoed dinsdag helemaal leeghalen en de enkele resterende koele waren zolang elders parkeren. En op woensdag is het zover! We koppelen de caravan aan en rijden hem naar de dealer. Over drie dagen kunnen we onze Polar weer ophalen; hopelijk met een nieuwe (en passende!) disselbalk...
Er is natuurlijk geen enkele reden om die drie dagen kniezend door te brengen! We gaan op familiebezoek in Den Haag, de zon schijnt en Jan is deze week jarig, voldoende redenen om er een feestje van te maken. Op donderdag zoeken we gedrieën de cultuur op in het Gemeentemuseum van Den Haag. Tijdens een tentoonstelling van de impressionist Gustave Caillebotte krijgen we niet alleen een overzicht van zijn werk voorgeschoteld; doordat er ook vele foto's zijn geëxposeerd, gemaakt in het Parijs van vóór 1900, wordt een levendig beeld opgeroepen van het dagelijkse reilen en zeilen in een wereldstad in de tweede helft van de negentiende eeuw. Alsof dat nog geen reden genoeg is voor een museumbezoek, zijn in verband met de verbouwing van het Mauritshuis meer dan honderd topstukken overgebracht naar het gemeentemuseum, waaronder werken als Gezicht op Delft van Johannes Vermeer, De Stier van Paulus Potter en De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt van Rijn.
Van laatstgenoemde lopen wij steeds maar niet warm; Vermeer's voorstellingen daarentegen springen er zoals altijd wederom bovenuit. Helaas mogen we juist daar niet fotograferen; maar gelukkig blijkt er bij thuiskomst als verrassing toch wat op onze camera te staan. Daags daarrna zwerven we door het centrum van Den Haag en laten ons verrassen door ongewone etalages, markante woningen en winkelpuien en natuurlijk de vele vogels van vreemde pluimage die het straatbeeld kleur geven.
En op zaterdag halen we de caravan weer op, samen met een splinternieuwe en blinkende disselbalk. Jawel, hij past! We strijken nog even neer in Netersel, waar we warempel alweer de eerste voorjaarskampeerders treffen!

>Home>