wijzijnerwegvan
in week 07...

Er steken heel wat arbeidsuren, kosten en bloed, zweet en tranen in de gemiddelde carnavalswagen, en de toeschouwers willen het steeds mooier, groter en origineler zien. Om de maximale lol uit al die inspanningen te halen doet een 'float' dan ook vaak aan meer dan één evenement mee, wat tevens de reden is waarom niet alle optochten in de streek op dezelfde dag plaatsvinden. En één van die 'tweede kans' stoeten is de Grote Kempenoptocht, op carnavalsmaandag in Hapert. De deelnemerslijst staat vol carnevaleske namen als De Rampestampers, Krekwakwo, Ge Wit Mér Nooit, Knettergek, De Meukers, Ge Kekt Mer, De Tapkratjes en De Lollebollen. Er staat die dag een snijdend koude wind, en tijdens de optocht veranderen de licht neerdwarrelende sneeuwvlokjes geleidelijk in een heuse sneeuwbui. Met de handen diep in de zakken, getooid met jas, das, muts en pas-op-de-plaats stappend om warm te blijven, zien we met stijgende bewondering de deelnemers aan ons voorbij komen. Gekleed in korte broek, in een zijden blouseje, en vastzittend bovenop een hoge constructie trotseren ze de elementen met een warm hart en een vrolijke glimlach. Petje af, hoor!
En woensdag begint het vasten. Vroeger hadden we nog een snoeptrommeltje waar al het in de komende 40 dagen gescoord snoepgoed in verdween. Vanwege een of ander duister verschijnsel, door ons nooit verklaard maar toegeschreven aan duivelse invloeden, bleek de trommel na veertig dagen altijd leeg te zijn... Afzien, was dat vasten vroeger!
En daags na het begin van de vasten is het alweer Valentijnsdag! Als je dan toch minder moet eten en drinken, dan is de liefde natuurlijk het allerbeste substituut. En die, voor alle duidelijkheid, gaat deze dagen echt niet door de maag!
Op zaterdag gaan we lekker eten bij vrienden. En na het diner vermaken we ons met het top-40 spel; muziek herkennen aan de hand van een kort geluidsfragment. Het wordt weer een hele gezellige avond! In ieder geval blijkt al snel zonneklaar in welk decennium je de belangstelling voor de lijst der lijsten hebt verloren...

>Home>