wijzijnerwegvan
in week 04...

Carnaval is nog weken van ons verwijderd, maar de eerste voortekenen kunnen we al signaleren! Zo wordt de naam het ons dorpje alvast gewijzigd in "De Buntstèkers", worden de komende festiviteiten met datum en tijdstip van aanvang geëtaleerd op het grote letterbord naast de dorpskerk en wordt de afdeling Feestartikelen in de supermarkten in de omgeving fors uitgebreid. Wij overwegen een feestneus...
Ruim 25 jaar geleden schakelde Jan over van Braun naar Phillips. We hebben het dan over scheerapparaten, en de belangrijkste overweging bij die keuze was dat de Eindhovense elektronicafabrikant het apparaat voorzien had van een hip oranje kleurtje. Na al die jaren trouwe dienst vertoont het scheergerei al enkele maanden problemen, die er op neerkomen dat het machien enkel nog functioneert als de stroomdraad scheef gehouden wordt. Echt. Op termijn is dat natuurlijk geen gewenste status quo; er moest een nieuwe komen! Tegenwoordig kiezen we natuurlijk bewuster: wat we willen is de roterende scheerkop! Weer een Phillips, dus. De keuze in de winkel is snel gemaakt. Al valt het ons een beetje tegen dat er geen fototoestel, telefoon of GPS is ingebouwd; de enige luxe is dat ie onder de kraan is af te spoelen. En dat stond nou niet echt op het prioriteitenlijstje.
We maken nog enkele wandelingen door de sneeuw en genieten van de winterse taferelen. En de heide krijgt een extra dimensie als we de sporen van haar bewoners kunnen volgen in het verder maagdelijke sneeuwdek: konijnen, vogels, honden, zelfs een enkele ree... Toch jammer, als op zondag de dooi inzet.

>Home>