wijzijnerwegvan
in week 03...

Terwijl we door Wijchen rijden op weg naar een jarige, flitst in het witte busje vóór ons opeens een tekstbord aan: Politie, Volgen. Een honderd meter verder stopt het busje en laat twee agenten uit. Of onze chauffeur maar even wil uitstappen. Blijkt dat we onze mistlampen aan hebben! Na even zoeken op het dashboard van Huub's tijdelijke leaseauto lukt het om de feestverlichting te doven en mogen we onze route vervolgen. Tien minuten later staan we langs de straat geparkeerd als pal naast ons wederom een politiebusje stopt. Met dezelfde agenten! We openen het raam om mede te delen dat de mistverlichting echt uit is, maar dat wordt geruststellend weggewuifd. Ze zijn alweer druk doende met een nieuwe zaak.
Terwijl de dagen alweer bijna een uur zijn gelengd, slaat deze week de winter toe! Maandagavond laat beginnen zacht de eerste witte vlokjes naar beneden te dwarrelen. De volgende ochtend is alles bedekt met een dikke winterse laag. En niet gehinderd door de reeds bestaande overvloed, blijft het de hele dag sneeuwen. Mooi, joh. De volgende ochtend meten we 3 graden in de caravan - de koudste temperatuur ooit. Gelukkig maakt de inderhaast aangestoken verwarming onmiddellijk korte metten met deze winterse temperaturen ... De sneeuw blijft verder deze week rustig liggen, en krijgt op zondag nog wat versterking.
Als kampeerders zijn we geen voorstanders van sneeuw. Mooi hoor, maar na een dag of twee mag het wel weer weg. Al heeft dit weer wel één groot voordeel! De drassige bospaden worden overdekt met een fraaie witte wollen deken, en de modder is al snel bevroren. Kunnen we weer de bossen in!
Met dit vriesweer kan het natuurlijk niet anders of het E-woord valt weer en de Nederlandse schaatsliefhebbers richten hun blikken hoopvol op de Friese ijsmeesters... Hadden we dan toch in het noorden neer moeten strijken?

>Home>