wijzijnerwegvan
in week 01...

Een gelukkig Nieuwjaar voor iedereen! Moge er altijd licht schijnen op je pad!
Op de eerste dag van de eerste week van het nieuwe jaar luiden we het oude jaar uit, samen met Huub. 2012 snelt naar zijn einde, de top 2000 naar zijn hoogtepunt, en 2013 kondigt zich aan met fraaie vuurwerken, champagne, en natuurlijk oliebollen. Nadat we die van de AH afkeuren als ongeschikt voor consumptie, lijkt het even of we het nieuwe jaar zonder die overzoete, overvette en overheerlijke traktatie zullen verwelkomen. We boffen dat Linda met een indrukwekkende schaal echte, zelf gebakken bollen komt! Heerlijk!
Gelukkig zijn wij al jáááren door de goede voornemens heen, dus kunnen we het nieuwe jaar starten zonder schuldgevoel of prestatiedrang. In plaats daarvan kijken we op woensdag in één avond maar liefst vier afleveringen van Boer zkt Vrouw. Hiermee zijn we weer volledig op de hoogte van het liefdesleven van de Hollandse boer.
In het kader van je-moet-overal-minstens-één-keer-zijn-geweest rijden we naar Eersel. Een wegwijzer met daarop streken als Sumatra (10740 km), Kameroen (5000 km) en Cattenryt (15 km) wijst op een afdeling Culturele Zaken niet ontbloot van enige originaliteit. Verder is het een aardig dorp, zonder hart. Of met teveel harten: het verleden leeft op De Markt, de kerk ligt zo'n anderhalve kilometer verderop, en de nering is te vinden in een apart winkelcentrum. Wel blijkt Eersel de woonplaats te zijn van De Contente Mens en De Pronte Vrouw, en dat roept toch weer genoeglijke, Brabantse beelden op.
Op zaterdag bezoeken we Valkenswaard, en wanen ons welhaast in een stad! De kerk is warempel geopend. Hoewel de geloofsgemeenschap kampt met een tekort aan personeel, getuige een advertentie op het prikbord voor misdienaars en akolieten, gaat dit niet ten koste van het creatieve proces; het lijkt of kosten noch moeite zijn gespaard om het godshuis in kerstsfeer te hullen. De smaakvolle aankleding van de kerk is bijna gezellig te noemen. En op de op de Markt opgetrokken ijsbaan is het een drukte van belang, waarbij de lokale jeugd stoer en met onverschillig gemak laat zien wat zij de afgelopen weken voor ijzige kunstjes hebben geleerd.

>Home>