wijzijnerwegvan
in week 48...

Het is november dus is het rustig, op onze nieuwe camping. Er staan nog twee andere caravans op het trekkersveld, en bij de vaste kampeerders - hoewel, kampeer je nog wel als je in een stacaravan of chalet zit? - zien we 's avonds slechts een half dozijn verlichte standplaatsen. De beheerder vertelt dat bij alle caravans het water is afgesloten in verband met de komende vorst, en we zien dan ook regelmatig auto's stoppen bij het sanitiairgebouw om 4-5 jerrycans water te tappen.
Jaren geleden, toen wij werkten, viel het ons al op, en ondanks de economische malaise, de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd, de vergrijzing en de Europese eenwording lijkt het toch een doorzettende trend. Nederland werkt amper nog, op vrijdag. De terrassen in de stad zitten vol, de winkelstraat dito, bijna alle nog werkende vrinden die we willen bezoeken zijn gewoon thuis, overdag. Volgens ons is binnen dertig jaar de vrijdag als vrije dag onderdeel geworden van het weekeinde. Je zou toch bijna weer zin krijgen om te gaan werken...
Maar voorlopig even niet! Op zaterdag herdenken we tenminste een jubileum: we zijn 3.000 dagen onderweg! Wie dat ook in 2004 had gedacht, wij in ieder geval niet! En voor al onze fans: we zijn er nog steeds weg van, van reizen!
Op zondag is het open dag bij het Nederlands Instituut voor Animatiefilm in Tilburg, het NIAf. Inderdaad, tekenfilms! Goedgeluimd en meer dan bereid ons te laten amuseren, melden we ons samen met Huub bij het oude en fraai gerestaureerde herenhuis waarin het instituut is gehuisvest. Na een animatiefilm over animatiefilms, worden we losgelaten in het instituut. We bekijken enkele tekenfilms en bespreken het medium met twee animatrices - een verhelderend inkijkje in een voor ons tot op heden onbekende beroepsgroep. Het maken van animatiefilms blijkt een enorm arbeidsintensief proces: voor een filmpje van 10 minuten zijn de twee door ons aan de tand gevoelde dames maar liefst 9 maanden zoet... Even later laten wij zien dat het ook anders kan en we maken zelf een animatie in 10 minuutjes. Al geloof ik niet dat we ermee in de prijzen gaan vallen op een willekeurig filmfestival.

>Home>