wijzijnerwegvan
in week 47...

De Loonse en Drunense Duinen is één van de meest uitgestrekte zandverstuivingen van West-Europa, en een prachtig natuurreservaat. Een wondere wereld waar je door de toppen van de bomen kunt wandelen. Want dat heuveltje met een aantal scheuten van eikenbomen is niet wat het lijkt! Al die scheuten tezamen vormen de top van een oude eikenboom, met een stam die een tiental meters onder de grond doorloopt tot waar hij in zijn prille jeugd wortel schoot. Levend bedolven onder het zand.
We besluiten af te reizen naar een camping die niet alleen beschikt over verwarming in het sanitair, maar deze ook daadwerkelijk gebruikt! We verruilen het weiland bij de paardenfarm voor een fraaie locatie in het bos. Wel is het internet van onze nieuwe woonst te traag om bijvoorbeeld eens TV te kijken - we zijn verwend, de afgelopen maanden. En terwijl in het weekeinde de avond valt, vallen de klanken van het naburige partycentrum bij ons binnen; tenminste, de baspartij. Feest!
Deze week is het centrum van lichtstad Eindhoven het toneel van het jaarlijkse festival GLOW. Met als thema Façades & Faces proberen kunstenaars uit binnen- en buitenland met lichtkunst en -design voor de meer dan 450.000 bezoekers de gebouwen en de openbare ruimtes aan te kleden met een nieuwe werkelijkheid. Samen met Huub maken we een fascinerende tocht door de binnenstad, met opvallende en groots opgezette objecten maar ook met kleine, vervreemdende illusies en tableaus. Vooral de projecties van Les Orpailleurs de Lumière op de Catharinakerk, van Afterlight op het DELA-gebouw en de wandeling doorheen de blauwe nevel van lasershow LSP -Glow- van Edwin van der Heide zijn indrukwekkend. Traditionele, winterse dranken als glühwein en warme chocolademelk komen op ons pad, en zijn zeer welkom tijdens deze gure novemberavond.
Op zaterdag zetten we met vrienden enkele boompjes en Mah Jong muurtjes op. En tja, over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd...

>Home>