wijzijnerwegvan
in week 46...

De laatste paar dagen op de boerderijcamping staan in het teken van afscheid nemen en opruimen.
Want deze week is het dan zover; de beschadigde disselbalk van onze caravan kan eindelijk worden vervangen! Als we op woensdagochtend de caravan voor reparatie naar de dealer gaan brengen, merken we direct dat het november is; als we de Polar met ons busje van zijn plek proberen te trekken, rijden we ons meteen vast in het natte gras en de modder. De boer en zijn tractor moeten er bijgehaald worden om het terrein te kunnen verlaten!
De caravan moeten we een nachtje achterlaten in de werkplaats, en we rijden naar ons logeeradres. Enkele uren later worden we er gebeld door de dealer. Er is een probleem! Onze caravan staat inmiddels op de brug, maar de (na drie maanden) afgeleverde disselbalk... nou, die past niet. Het is toch werkelijk niet te geloven. Daags erna halen we ons mobiele huis weer op - de oude disselbalk is weer gemonteerd - en het blijkt dat er een balk is afgeleverd voor het 2002 model in plaats van het 2004 model. Geen nood. Er wordt gewoon weer een nieuwe disselbalk besteld. Levertijd? Ongeveer drie maanden!!
We trekken naar een nieuwe camping, dit keer een paardenfarm gelegen aan de rand van het dorp. En ondanks het rotsvaste vertrrouwen van de eigenaresse, rijden we ons meteen vast in de drassige grasbodem. Eén van de attracties hier is, zo blijkt al snel, een vrolijk rijmende boerin! Het sanitair hangt vol prachtige poëtische ontboezemingen als
Hou het toilet SCHOON en rein. Zodat het ook voor de volgende een TROON zal zijn.
En wat te denken van:
Dit is niet de juiste plaats om U te wassen
Ik vind dit niet bij groente en fruit passen

En onze favoriet:
Gebruik na het douchen a.u.b. de trekker,
Want goed schoon is lekker.

Wij zijn er stil van. Maar de rillingen die over onze rug lopen, hebben niets te maken met deze dichtkunst; het is november en de verwarming in het sanitair blijft ijskoud! Want, zo vindt de boer, jullie (zijnde: kampeerders in het algemeen) laten toch de hele tijd de deur openstaan...
Op vrijdag zijn we in Moergestel bij de presentatie van de tweede CD van Sleepwater, Sunwritten. Een bijzondere avond vol sluimerend melancholische klanken en een weerzien met oude vrienden.
En we wandelen door prachtige dreven in herfsttinten bij De Leemkuilen in Udenhout.

>Home>