wijzijnerwegvan
in week 44...

Een laatste opleving van de zomer, waardoor het maandag maar liefst 22 graden wordt; dat is daarmee de warmste 22 oktober sinds het KNMI daarvan metingen bijhoudt! Wij maken van de gelegenheid gebruik om de voortent af te breken, zodat we hem droog kunnen opbergen. De tent is inmiddels al maandenlang blootgesteld aan weer en wind in een Nederlandse zomer, en dat gaat een voortent niet in de koude kleren zitten! Bij het afbreken merken we dat honderden lieveheersbeestjes zich juist in de naden en plooien van het doek hebben genesteld, en ook in het holle frame treffen we een overdaad aan deze fraai gestipte geluksbrengers.
Voor het eerst sinds jaren verblijven we in deze periode in Nederland, en Jan krijgt een uitnodiging voor de griepprik. We besluiten dan maar gebruik te maken van deze mogelijkheid. Toch weer immuun voor enkele griepvarianten deze winter!
Per 1 november gaat de boerderijcamping officieel sluiten. En wij zitten nog altijd te wachten op een nieuwe disselbalk voor onze Zweedse caravan die binnenkort - na een levertijd van ruim drie maanden... - in Duitsland zal worden geproduceerd en daarna op transport naar Nederland gaat. Gelukkig mogen we gerust nog enkele dagen na de formele seizoensluiting op de boerderij blijven. Maar even afwachten.
En van zaterdag op zondag worden de klokken alweer een uur teruggezet; het is wintertijd!
Een neef van ons exposeert zijn werk op een fototentoonstelling in Moergestel, en samen met Huub gaan we er kijken. Mooie foto's en een gezellig familieonderonsje. We rijden daarna naar het natuurgebied rondom Oisterwijk: de vennen. Samen met de hele bevolking van het stadje, zo lijkt het; als het altijd zo druk is, lijken een paar stoplichten op de bospaden geen overbodige luxe! En ondanks de vele boswandelaars vinden we enkele fraaie paddestoelconglomeraties.


>Home>