wijzijnerwegvan
in week 43...

We zijn nu al een tijdje in Nederland, maar genieten nog steeds van de enorme diversiteit in etenswaren die we in de winkels aantreffen. Niet alleen kunnen we dagelijks kiezen uit bijvoorbeeld wel 15 verschillende soorten appels, maar in een gemiddelde supermarkt is alles voorradig voor een uitgebreide Italiaanse, Griekse, Mexicaanse, Thaise, Japanse, Indonesische, Spaanse, Chinese, Keniase, Marokkaanse, Turkse of Russische maaltijd. Om nog maar te zwijgen over alle soorten salades, broden, groentes, beleg, kazen, zuivel, vegetarische vleesvervangers, dropjes en chips. We hebben het vroeger nooit begrepen, maar dat Luilekkerland uit de verhalen van Puk, Muk en Moortje, dat ligt in Nederland!
En deze week is het poesje, wat al weken de camping onveilig maakt en onze weekcollages verlevendigd, spoorloos verdwenen. We zullen wel nooit te weten komen wat ermee is gebeurd. De natuur, én de mens, is hard...
Al hebben we Robert Plant wel ooit zien optreden in het Congresgebouw in Den Haag, een concert van Led Zeppelin hebben we helaas nooit mogen bijwonen. Als we vernemen dat de registratie van het eenmalige reünieconcert van 2007 van de illustere band, Celebration Day, op woensdag in 40 verschillende landen en 200 bioscopen éénmalig wordt vertoond, aarzelen we niet, we verzamelen wat vrienden en gaan er heen! En even zijn we weer jong en liggen we op de vloer met de oren aan de luidsprekers gekluisterd te luisteren naar de nieuwste LP... Geweldig!
We bezoeken deze week ook weer Museum De Pont waar een speciale tentoonstelling van Anish Kapoor plaatsvindt. Boeiende concepten vol verrassende wendingen. En elk uur wordt een kanon geladen met een verfpatroon en afgeschoten. Is het resultaat kunst of is het toeval? In ieder geval is het anders!
Vrienden van ons zijn lid van een toneelgezelschap, KROV, en dezer dagen ziet een nieuw locatietheaterstuk het voetlicht! We maken graag gebruik van dit zeldzame genoegen nu we eens een keertje in Nederland zijn, en gaan kijken! Verspreid over vier, toch wel bijzondere locaties in de Bredase wijk 'De Belcrum' spelen zich vijf scènes af, boeiende inkijkjes in het zielsleven van een aantal markante persoonlijkheden en hun familiebanden. Wat precies de tableaus aan elkaar verbindt, blijft in het midden en wordt overgelaten aan onze interpretatie, en nog lang na afloop blijven we steeds verder gezochte, sluitende verklaringen debiteren. Samen, overigens, met de sterren ven de voorstelling...


>Home>