wijzijnerwegvan
in week 34...

De boer en boerin worden nog eens grootouders, en dat vieren ze met beschuit met muisjes en een borrel voor alle gasten.
En deze week is het warm, erg warm. Dorstig weer, ook voor koeien, schapen en katten. En dat ontlokt onze Twentse buurman de opmerking 'Nog een beetje warmer en we moeten de hele dag bij de AH gaan zitten'...
Ook deze week gaan we naar Palm Parkies, ditmaal voor een optreden van de Belgische formatie Maanzaad. Het wordt weer een amusante avond, met goede muziek, lekker bier en een prettig sfeertje. Al zijn de zangeressen gehuld in jurkjes die eerder geschikt zijn voor een bezoek aan je schoonmoeder dan voor een concert. En worden tijdens de toegift enkele nummers herhaald; blijkbaar is het repertoire nog beperkt tot één CD. Die Mieke na het concert zomaar in handen krijgt gedrukt!
Eén van de twee kittens die vorige week de camping nog kwam opvrolijken, is al overreden. Daar zijn we toch even stil van.
En donderdag mogen we ons feliciteren; we zijn acht jaar onderweg!
We bemerken opeens twee nieuwe koeien in onze weide! De boer vermoedt dat een laagvliegende helikopter de oorzaak is; in ieder geval zijn de koeien van de buurman opgeschrikt, op hol geslagen, dwars door het prikkeldraad gebroken en staan nu in het weiland vóór onze deur. Besloten wordt om ze maar een nachtje te laten staan om hen tot rust te laten komen. Die rust blijkt later nog ver te zoeken; na middernacht breken ze opnieuw door het prikkeldraad heen, zwerven een tijdje over de camping en vinden vervolgens, als vanzelf, de weg naar de stal. Waar ze de volgende ochtend worden gevonden, tussen de koeien van ónze boer. Voordat alle omheiningen weer zijn gerepareerd en de koebeesten weer in hun eigen stal staan, zijn we toch snel een halve dag verder. Geen wonder dat sommige boeren op gespannen voet leven met onze luchtmacht...
Dit weekend vindt het jaarlijkse Decibel outdoorfestival plaats op de Beekse Bergen en hoewel we niet direct in de buurt liggen, komen toch een aantal festivalgangers hier hun tenten opslaan. Altijd leuk, een beetje leven in de brouwerij. En het weer werkt ook mee - alhoewel, meer dan 32 graden op een dance-festival ook een gemengde zegen is. Zeker als ze voor een flesje water € 2,50 vragen. Geamuseerd zien we de bezoekers 's nachts terugkomen. 'Goeienavond. We gaan nou de camping maar eens flink op stelten zetten'. Waarna ze linea recta hun tentje in sjokken en omvallen. Welterusten, jongens.

>Home>