wijzijnerwegvan
in week 26...

Vorig jaar ontmoetten we Frank en Duane, een Nederlands / Thais koppel, in Kaysersberg. En dit voorjaar zijn ze vanuit Thailand weer een tijdje in Nederland, voordat ze met de caravan enkele maanden Europa gaan bereizen. Een afspraak is snel gemaakt en voor we het weten schuiven we aan bij een overheerlijk Thais diner!
Donderdag begint officieel de zomer en wordt het voor het eerst echt warm als het kwik oploopt tot boven de 25 graden! Om het goed te maken barst 's avonds een onweer los en valt er in een half uurtje tijd 22 millimeter regen. Lijkt misschien niet veel, maar dat komt neer op 22 liter water per vierkante meter!
Op zaterdag is er een feestje in Tilburg als museum De Pont 20 jaar bestaat. Er vindt een scala aan culturele activiteiten plaats onder de titel 'De Witte Nacht'. Het is ook de voorlaatste dag van de tentoonstelling van de Chinese kunstenaar Ai Weiwei en we genieten van in elkaar geschroefde bomen, een fietsencilinder, een druiventros van barkrukken en, niet te vergeten, twee vlakten met 5000 kilogram keramische zonnebloempitten - met de hand beschilderd. Veel aandacht trekt 'Vertigo', een gigantische gebogen spiegel van de Indiase kunstenaar Anish Kapoor waar je inderdaad naar toe dreigt te vallen. Tilburg Cowboys, een kunstenaarscollectief, dwingt ons met nieuwe ogen te kijken naar een rommelmarkt, als bij elk te koop aangeboden voorwerp de emotionele waarde wordt verteld. Van een fotolijstje waarin opa heeft gezeten tot een paar afgetrapte avondschoenen dat de eigenares goede diensten heeft bewezen tijdens haar werk als weddingplanner in Buenos Aires, van een doos met stempels waar een autistisch kind zich mee leerde uiten tot een tweetal kloeke wetboeken waarmee een advocaat zijn bul haalde, geboeid bezichtigen we wat we anders rommel zouden noemen... Erg druk is het ook bij de workshop 'Met een Gouden Randje'. Gebroken keramiek of servies met een speciale (en vaak emotionele) waarde kun je (laten) repareren waarbij het breukvlak wordt geaccentueerd met goudverf. Met optredens van een saxofonist, een tai-chi groep en verdere dans- en zangcoryfeeën is het een levendige avond!
En in Hilvarenbeek verdrinkt op zondag de poging om Elastiek Muziek op wat kleinere schaal nieuw leven in te blazen in op zijn best middelmatige bands en de gestaag neergutsende regen.

>Home>