wijzijnerwegvan
in week 19...

Op maandag is het 30 april, en dus Koninginnedag. Wij vieren deze Nederlandse nationale feestdag in het buitenland traditiegetrouw met een toepasselijke film, en de laatste drie jaar is het steevast één van de delen van The Matrix trilogie. Ma Trix, hoe toepasselijk wil je het hebben!
En op 1 mei, een Spaanse nationale feestdag, spreken we af met Angelika, onze lerares Spaans, bij een muzikaal optreden van Los De Ayer (Zij Van Gisteren), met Juan, de man van onze juf, als gitarist.
Een mooi afscheid van Oropesa del Mar; we laten onze overwinterplek achter ons en beginnen aan onze trek noordwaarts! Onze eerste stop is nog in Spanje, net boven Barcelona, in Canet de Mar. Deze badplaats wordt gescheiden van het strand door een spoorweg, aangelegd in een tijd dat verbindingen nog belangrijker waren dan toeristen. Heel lang geleden, dus! We verkennen het stadje en treffen er een markante villa in Hollandse stijl. Met rode bakstenen, dus...
De volgende dag verlaten we Spanje en arriveren we in Frankrijk! Om precies te zijn in Canet, op camping Les Rivières, waar we twee nachten verblijven. En dat hebben we geweten! We kiezen een plek in overleg met de eigenaresse. Op de tweede dag echter komt de eigenaar ons melden, dat hij die avond een feestje geeft en dat wij daarvoor moeten verhuizen. Hij zal ons wel even naar een andere staanplaats slepen. Tot onze verbazing komt hij een uurtje later voorrijden met een vorkheftruck(!). Aan één van de twee uiteen staande vorken wordt een trekhaak geschroefd, en hiermee toegerust wordt onze caravan aangekoppeld. Het is moeilijk laveren met een trekhaak die niet in het midden is bevestigd, en wij zien onze caravan dan ook rakelings langs de muren over het pad slingeren. We hadden echter beter aan de voorkant kunnen kijken! Niet meteen opgemerkt door ons, is bij het nemen van een bocht de andere vork tegen één van de disselbalken gebotst en heeft die zo zwaar beschadigd dat die moet worden vervangen, een schade van meer dan 1.600 euro! De camping weigert hiervoor de verantwoordelijkheid te nemen; we mogen zelf voor de schade opdraaien. Wat ons betreft schaart Les Rivières in Canet zich hiermee in het zeer korte rijtje van campings waar we beslist nooit meer zullen kamperen. Mocht u hier onverhoopt toch belanden, kijk dan uit voor uw eigendommen!
Op weg naar de Auvergne rijden we over het indrukwekkende viaduct van Millau, waar we jaren eerder enkele weken verbleven. We reizen verder naar de fraai op een heuvel gelegen gemeentecamping boven het stadje Gannat, en zijn daarmee al weer halverwege Nederland!

>Home>