wijzijnerwegvan
in week 11...

Pal naast de camping staat een drietal containers in de berm. Niet ongewoon; het systeem voor het ophalen van vuilnis in Spanje bestaat er uit dat links en rechts in het dorp één of meerdere afvalcontainers worden geplaatst waar de buurtbewoners het huisvuil heen kunnen brengen, en die gewoonlijk in het holst van de nacht met veel gerommel worden geledigd. Dit zijn natuurlijk geliefde voederplaatsen voor de lokale zwerfkatten en bij onze containers zitten er soms wel tien! Enkele campinggasten voeren ze daar ook; om overlast zoveel mogelijk te voorkomen is het verboden om katten óp de camping te voeren. Niet dat alle dierenvrienden zich daar aan houden...
Tijdens een wandeling door de periferie van Marina d'Or ontdekken we opeens honderden pallets met buizen van diverse lengte, klemmen, vlonders, rasters en andere meer onduidelijke metaalwaren. Tonnen en tonnen van dat spul. Een hele straat vol ijzerwaren. De volgende dag begint de constructie en langzaam maar zeker zien we een gigantische tribune verrijzen! We leggen ons oor te luister en vernemen dat hier over drie weken de halve finale van de Davis Cup, tussen Spanje en Oostenrijk, getennist gaat worden. En op het enorme parkeerterrein waar de zit- en staanplaatsen worden opgebouwd, is nog geen spoor van een speelveld te bekennen!
Torrenostra ligt 10 kilometer ten noorden van Oropesa del Mar aan zee; een leuke bestemming voor een middagje fietsen. Onderweg stuiten we zelfs nog op een heuse schaapskudde, die door herder en honden een sinaasappelboomgaard in wordt gedreven. Aan de hoeveelheid zuidvruchten op de grond te zien laten de schapen deze oranje lekkernij links liggen... We arriveren in Torrenostra, een klein badplaatsje waar het in de zomer vast goed toeven is, maar wat nu een vermoeide en verlaten indruk achterlaat. Wel zien we hier, voor het eerst in lange tijd, weer een kolonie meeuwen op het strand.

>Home>