wijzijnerwegvan
in week 37...

De schoolvakanties zijn voorbij en vanuit het langs de camping liggende Lycée worden we overspoeld door tsunami's van geluid als de leerlingen luidkeels schreeuwend genieten van hun pauzes.
Een sleepwagen rijdt op zaterdag het terrein op met erop een fraaie BMW cabriolet en erachter een caravan. Nederlanders, zo constateren wij na een blik op de kentekenplaat. Op terugweg naar Nederland, zo vernemen we even later, en gestrand met autopech. Voorlopig tot na het weekeinde; pas dan opent de BMW-garage weer haar deuren.
Op zondag gaat een ambtenaar van de gemeente de camping rond en deelt alle gasten mee dat de code oranje is. Over enkele uren wordt zeer slecht weer verwacht in Rioz, met veel neerslag, onweer en, wie weet, windhozen. Nu staat er enkele plaatsen verderop in onze rij een door hagel flink beschadigde caravan, de gehele zijwand is voorzien van fikse deuken. En met deze buur indachtig, besluiten we de om de buitenboel maar helemaal op te ruimen, terwijl het aan de horizon donkerder en donkerder wordt. Toch nog onverwacht opent de hemel haar sluizen en plenst de regen naar beneden. Vijf minuten, daarna klaart alles weer op. Even horen we in de verte nog een donderslag...
Ook deze week bekijken we enkele dorpjes in de omgeving. In Ruhans treffen we midden in de bossen een enorm houtverwerkingsbedrijf. In Cirey vinden we een fraaie, doorleefde dorpskerk die ook nog te bezichtigen blijkt. En als laatste negeren we wat verbodsborden en arriveren in de uitgestrekte steengroeve van Neuves Granges waar we verloren lopen tussen de hoog oprijzende steenmassa's.

>Home>