wijzijnerwegvan
in week 36...

Het vakantieseizoen lijkt te worden afgesloten, ook al beginnen we de week nog in augustus. En ook al ligt onze camping niet op een doorgaande route, toch zien we elke dag wel enkele caravans, campers of tenten verschijnen, waarvan de meeste na een dag of twee weer verder reizen. De receptioniste is het enige personeelslid dat zich nog op de gemeentelijke camping laat zien, en dat niet eens elke dag. Dan hangt er een briefje dat ze enkele dagen (!) afwezig is, met een telefoonnummer voor noodgevallen. Een juist in die periode arriverende kampeerder vraagt ons hoe hij hier nu moet betalen, aangezien ze de volgende ochtend willen vertrekken. Wij adviseren om het geld maar in de brievenbus te gooien...
Niet alleen de afwezigheid van het personeel doet het einde van het seizoen vermoeden. Naast de camping ligt het lokale zwembad, waar gasten gratis gebruik van mogen maken. En omdat het kwik deze week nog boven de 30 graden uitkomt, wordt daar veelvuldig gebruik van gemaakt. Tot donderdag dus; volgens een gemeentelijke verordening sluit dan het zwembad. Tot het volgende voorjaar. Zwoel zomerweer? Nou en?
We maken een ritje langs enkele bezienswaardigheden in de omgeving en vergapen ons aan een Mariabeeld en een versterkte boerderij in Sorans en aan de uit 1820 stammende wasplaats in Boult, passeren nog een hertenwei en kunnen in Montarlot les Rioz bij hoge uitzondering eigenlijk niets vinden om ons als toerist mee te amuseren. Wat toch ook wel weer uniek is!
En op zondag regent het. De hele dag. We staren een tijdje naar buiten en overpeinzen:
Het regent en ik laat het najaar binnen... Nee, Hollandser wordt het niet.

>Home>