wijzijnerwegvan
in week 21...

We gaan wat vaker de fiets te nemen! Om dat voornemen uit te kunnen voeren, dienen onze rijwielen wel even te worden opgeknapt; vooral de achterbanden zijn toe aan vervanging. En dan blijkt weer eens dat oefening kunst baart. Soms voeren we werkelijk geen steek uit, maar bij het opleggen van de buitenband slagen we er maar liefst 4 (vier!) keer in om de binnenband lek te steken!
De aardige camping in Alzingen kent voor ons vele pluspunten, maar ook hier zien we voorbeelden van een uit de hand gelopen regeldrift; zo is het verboden om tussen 10:30 en 14:00 een douche te nemen... Er zijn maar twee afwasplekken, wat veel te weinig is voor het aantal standplaatsen; voordeel is wel dat je alle nieuwtjes uitgebreid kunt uitwisselen terwijl je in de rij staat.
We besluiten onze stalen rossen in te zetten voor een schilderachtige tocht langs de Alzette-rivier naar het hart van Luxemburg. Onderweg genieten we van de zon, het water, de bossen, de vele watermolens en de steile rotswanden. In de stad aangekomen nemen we de lift naar de Ville Haute. Vanuit de bovenstad hebben we een fraai uitzicht over de omliggende regionen. We bezoeken de crypte waar de Groothertogen van Luxemburg liggen opgeslagen - voor zover ze overleden zijn, natuurlijk - en wandelen door de winkelstraten naar het Place d'Armes met zijn vele terrasjes. Even verderop ligt het Place Guillaume II waar een kermis blijkt te draaien. Meer dan de helft van alle attracties bestaat uit eetkraampjes en omgeven door een kakofonie van heerlijke geuren en vette walmen kunnen we nog net tussen de tentdoeken door het beeld van Willem II ontwaren waaraan het plein zijn naam dankt.
Het dorp waar we kamperen heeft ook een eigen bezienswaardigheid, het Kasteel van Hesperange, gratis te bezichtigen, zo roemt de folder. Als we er naar toe klimmen blijkt de burcht nog te bestaan uit twee dikke oude muren waar ongeveer honderdvijftig jaar geleden een aantal woningen tussen en tegenaan is gebouwd. Met een kasteel kunnen we de constructie echt niet meer associëren! Al hebben de op deze wijze opgetrokken huizen wel een tot-de-verbeelding-sprekende uitstraling en een fantastisch uitzicht!

>Home>