wijzijnerwegvan
in week 15...

We bezoeken Hasselt, wederom een oude Hanzestad aan de IJssel, en worden verrast door een gemoedelijke stadsgracht omzoomd met karaktervolle woningen en hier en daar overspannen met pittoreske bruggetjes. Om de sfeer echt authentiek te maken zien we de mogelijk laatste in klederdracht gehulde inwoonster langs de vaart wandelen. En even verderop merken we een woonboot op... met een rieten dak! De bewoner heeft vast en zeker vroeger in Blaricum gewoond!
De volgende dag wordt het aanrechtblad van onze caravan gerepareerd; we laten de caravan enkele uurtjes achter bij het herstelbedrijf en rijden naar Hattem om ook het laatste Hanzestadje eens onder de loep te nemen. Oude gevels, smalle straatjes, een kikkerorkest, het bakkerijmuseum, het Anton Pieck-museum en de Dijkpoort zijn de ingrediënten die de smaak van Hattem bepalen. Voor ons had het wat pittiger gemogen...
De caravan is pas laat in de middag klaar dus slaan we ons kamp op in Heerde, een kilometer of 10 verderop. Vlakbij ligt het natuurgebied 'De Renderklippen', hoge en steile zandheuvels begroeid met heide en hier en daar een eenzame spar. Er hoort een schaapskudde bij, maar die blijkt tijdelijk elders te zijn ondergebracht. Enkele zieke dieren resideren nog in de schaapskooi. En aan de andere zijde van het heideveld vinden we een damhertenkamp.
Epe heeft een uitgebreid winkelcentrum waar we een poos verwijlen. Bij de kerk vinden we een laantje met markante bomen die wij als olmen determineren. In hoeverre dat klopt weten we niet, maar de holle binnenkant is volgens ons zeer geschikt als uilenhuisvesting!
En traag maar gestaag begint de temperatuur op te lopen naar dragelijke waarden. Al durven we dat voorlopig amper hardop te roepen...

>Home>