wijzijnerwegvan
in week 14...

Overleg met de fysiotherapeute over het herstel van Jan's enkelbanden leidt tot de conclusie dat die nog enkele maanden een blok aan ons been zullen blijven, dus besluiten we onze plannen te herzien. We gaan deze zomer in Zuid-Frankrijk doorbrengen, en daarna zien we wel verder.
Een schade-expert van de verzekering komt deze week een blik op de deuk in onze aanrecht werpen en vertelt dat we de boel mogen laten repareren.
Op dinsdag besluiten we tot en dagje Arnhem. Blijkbaar zijn we niet de enige; zodra we de stad binnenrijden vallen ons de te hoop gelopen politieagenten op, en als we vanaf onze parkeerplaats richting stad wandelen worden we ingehaald door enkele statige, donkere auto's begeleid door politiemotoren. Even verderop heeft zich een kleine menigte verzameld voor wat later het nieuwe CITO-gebouw blijkt. Hier stopt de colonne en voor we het weten zien we tussen de rijen door een hoedje het gebouw inschrijden! Het hoedje van Koningin Beatrix, op werkbezoek!
We slenteren door het drukke stadscentrum en arriveren op het Kerkplein met een grotendeels ingepakte Grote Kerk en het door het marmeren stadhuis bijna ingesloten Duivelshuis. We verwijlen een tijdje langs de met hotelboten omzoomde Rijnkade en bezoeken een fototentoonstelling in het Provinciehuis.
En op vrijdag opent Het Loo delen van het paleispark die de hele winter voor het publiek gesloten zijn geweest. We wandelen door de dreven, paden en lanen en langs zacht kabbelende beekjes en verwonderen ons bij het Koninklijke huisdierenkerkhof en de Willemstempel.
En op zaterdag trekken we met moeite onze wortels op, haken de caravan weer aan, verlaten Beekbergen en verhuizen naar Hattem. Waar we de dag erop in Zwolle het Stedelijk Museum met het Drostenhuis bezoeken - het is tenslotte Museumweekend!

>Home>