wijzijnerwegvan
in week 12...

Dacht ik altijd dat de Posbank zoiets als een rivieroever aanduidde, tijdens ons bezoek aan de Veluwezoom blijkt dat het echt een rustbank is, gemetseld ter nagedachtenis aan de heer Pos, een ANWB coryfee, met een wonderschoon uitzicht op de IJsselvallei. Op weg erheen exploreren we de Onzalige Bossen. Aan een dergelijke naam moet wel een spannend verhaal vastzitten; een korte zoektocht op het web levert drie verschillende verklaringen op; de voor de hand liggende is toch de leukste...
We rijden naar Brummen, naar de Polardealer aldaar, om een nieuw slot voor de caravandeur te kopen. Het vierde in zeven jaar tijd. En een nieuw slot voor de watertankdop. Heel toepasselijk, staan we voor een gesloten deur. Vastbesloten rijden we er daags daarna nogmaals heen, en tenslotte keren we met twee nieuwe sloten weerom.
Nu we toch in Brummen zijn nemen we natuurlijk ook een kijkje bij The Gallery. Eigenlijk een handelaar in klassieke auto's, maar zijn showroom is gewoon een museum barstensvol fraaie voitures. En ze staan nog te koop ook!
Nederland snakt naar het voorjaar. De eerste kampeergroepen melden zich deze week op de camping. En rondom de caravans waar de afgelopen winter verdorde planten en onder zeildoek gestoken tuinmeubels een troosteloze aanblik boden zien we opeens bewoners en voortenten verrijzen, terwijl het dak van het sanitairgebouw onder handen genomen wordt met een hogedrukspuit.
In Omnisport te Apeldoorn wordt dit jaar het WK Baanwielrennen gehouden. Je mag de trainingen bijwonen, dus spenderen we een regenachtige vrijdagmiddag met geboeid kijken naar af en toe woest trappende Chinese, Chileense, Hollandse en Franse topsporters.
Zaterdag tuimelt er een theekopje uit het keukenkastje en landt op het aanrecht. Het kopje is heel, maar tot onze verbazing vertoont het aanrechtblad een forse deuk!

>Home>