wijzijnerwegvan
in week 09...

Het is koud deze week en om elke suggestie ven een naderende lente te logenstraffen waaien er op woensdagavond en zondagavond sneeuwbuien over. In de loop van de volgende dag smelt alles weer, maar de toon is wel gezet!
We bezoeken landgoed Spelderholt een leer-, logeer-, en confereercentrum en treffen er damherten en een viertal kangoeroes in een kale ren. Waarbij we het niet na kunnen laten ons af te vragen wat het effect is van deze opsluiting in een onnatuurlijke omgeving voor het welzijn van de beestjes...
En eindelijk brengen we eens een bezoek aan het centrum van Apeldoorn. Langs de oever van het Apeldoorns Kanaal bezien we de markante flat die de toepasselijke naam Het Potlood heeft verworven en de fraaie Freulebrug om vervolgens te belanden in de vele stadsparken die de stad rijk is. We bezoeken er drie vandaag: het Verzetsstrijderspark, het Wilhelminapark en het Oranjepark - als om aan te tonen dat Apeldoorn een speciale band heeft met het huis van Oranje. En met het Loo naast de deur hebben ze dat natuurlijk ook!
We worden uitgenodigd bij Corine en Ben, die ons verblijden met een feestelijke Turkse pizza dis. We horen van alles over de lokale criminaliteit: het schijnt dat alle bronzen en koperen historische of culturele voorwerpen in de verre omgeving risico lopen te worden gejat en te worden omgesmolten tot oudmetaal! Kerkklokken, standbeelden, niets wordt ontzien. Vandaar dat wij bij veel kunstwerken de afgelopen tijd nog slechts de schroefgaten zien wanneer wij de naam van de kunstenaar willen lezen. Ook de leidingen van de NS verdwijnen in de smeltovens van de lommerd-criminelen. En even denken we bezorgd aan de Rodin die in Zwolle naast de kerk staat... Welke kerk? Eh, laten we dat maar even voor ons houden!
Als klapstuk van de avond verrassen ze ons met een uitje naar het Lux theater in Nijmegen voor Jan's aanstaande verjaardag. Onze eerste bioscoopje weer in zeven jaar! We genieten van The King's Speech en zijn het dit jaar eens met de Oscaruitreikingen.
Op zondag worden we voor de tweede maal verrast: Huub en Marc komen Jan persoonlijk feliciteren! Dat is weer eens mogelijk nu we ons op reisafstand bevinden. Nu kunnen we meteen onze krukken vergelijken. Ze keren weer huiswaarts tijdens het vallen van de avond en van de eerste sneeuw.

>Home>